Lasten suunnittelema

Unelmien festivaali

maskotti 2013.png
Jotain uutta ja jännää - lasten ehdoilla

Pitkään oli kytenyt Seikkisrockin tuotantotiimissä toive kohdata yleisöämme entistä enemmän ja konkreettisemmin. Kun kerran tehdään festivaalia perheen nuorimmille, eikös olisi luonnollista ottaa heidät myös mukaan ohjelman suunnitteluun? Ehdottomasti! 
 

Ja näin syntyi ajatus Unelmien festivaali -ohjelmaosiosta. Tärkeintä olisi tuoda lapset itse mukaan suunnittelemaan osiota ja mikäli mahdollista, osallistumaan myös itse toteutukseen.

 

Unelmien festivaali pilotoitiin keväällä 2021 ja otti näin ensimmäiset askeleet ideasta käytäntöön. Mukaan pyydettiin nukketeatteritaiteilija ja säveltäjä Roosa Halme joka piti palikkateatteri työpajoja Sirkkala Skolanin ja Turun Steinerkoulun oppilaille. Työpajoissa konkretisoitiin lasten ajatuksia siitä, mitä unelmien festivaali voisi olla sekä pohdittiin mitä elementtejä se käsittäisi, kenties miltä se näyttää, tuntuu, kuulostaa ja maistuu.

 

Ideoita tuli laidasta laitaan; toiveita oli suklaasuihkulähteestä ja hattarapilveistä, keppihevosradasta ja taidekilpailusta, lavasta sekä että itse pääsisi esiintymään. Torneja ja linnakkeita rakennettiin taivasta hipoen ja seuraava askel onkin miten ajatukset tuodaan käytäntöön osaksi Seikkisrock festivaalia syyskuussa. 

Alla kuvia palikkateatterityöpajoista. Kaikki kuvat ovat Roosa Halmen ottamia. Klikkaa kuvia suuremmaksi!

Lue lisä:
Roosa Halmeesta: https://auraofpuppets.com/tekijat/roosa-halme/
Palikkateatterista: http://www.ko-koo-mo.fi/fi/palikkateatteri/variaatio-1

Palikkateatteri Turun Steinerkoulun oppilaiden hahmotelmana
Unelmien festivaali rakentuu palikkateatterin avulla
Palikkateatterin palikoilla voi rakentaa melkein mitä vaan
Unelmien festivaali hahmoteltiin myös sanallisesti
Torneja ja linnakkeita
Palikoista voi rakentaa vaikkapa seikkailurataa